marți, 25 august 2009

Hotelul de ZERO stele

Lumea incearca sa ajunga ca macar pentru o noapte sa doarma in cel mai luxos, special hotel. Ei bine, altii (fratii Riklin) au creat pentru prima data conceptul de hotel de zero stele. Da...ati citit bine. Zero stele.

Dupa cum va imaginati, pentru a primi o asemnea clasificare...este nevoie de mult disconfort. Plasat in localitatea Sevelen, Suedia, hotelul este amplasat intr-un vechi buncar nuclear. Hotelul are 3 mari camere de zi si 2 dormitoare, fiecare fiind prevazute cu 7 paturi. Hotelul mai are o baie cu toalete asezate insiruite, la fel ca si dusurile. Hotelul nu are incalzire si nici ferestre.

De ce ai sta intr-un asemenea hotel? Ei bine iata cateva motive:

- Abordarea minimalista te poate duce la o schimbare de paradigma...daca poti supravietui in asemenea conditii de ce ai avea nevoie de tot felul de lucruri decorative si de multe ori scumpe

- Pretul este cu adevarat mic – in jur de 9 USD

- Nu in ultimul rand, oamenii tind sa trateze o noapte in acest hotel ca si o experienta, un experiment social


Si cu adevarat este un experiment social. Traiesti la comun cu alti oameni necunoscuti, dimineata te trezesti sa vezi cine face primul dus cald – pentru ca este apa calda suficienta doar pentru o singura persoana. De asemenea, alocarea paturilor se face prin rotirea unei roti vechi de bicicleta iar ora de culcare este stabilita ca media sumei orelor de somn necesare fiecaruia dintre oaspeti, ora de referinta fiind 7 dimineata. Poate suna nebunesc, dar fratii gemeni au in plan sa extinda acest concept in cat mai multe buncare din lume.


Daca si in Romania se va amenaja un astfel de hotel cu zero stele...veti afla primii prin Raportul de Investitii IBC Focus

Niciun comentariu: