joi, 31 martie 2011

64 milioane de apartamente nefolosite in China


În jur de zece oraşe noi apar în fiecare an pe teritoriul Chinei, însă multe rămân aproape nelocuite şi devin oraşe fantomă. via

S-au finalizat lucrarile la Stadionul Olimpic din Londra


























































































Constructia la stadionul olimpic din Londra a inceput acum trei ani, in mai 2008, si s-a finalizat cu un buget mai mic decat cel prevazut initial cat si intr-o perioada mai scurta. Peste 240 de firme si peste 5250 de oameni au lucrat in acesti trei ani la constructia stadionului. La noi, principalele doua lucrari de la Stadionul Lia Manoliu din Bucuresti si de la stadionul Ion Moina din Cluj au bugetul deja depasit si inca nu sunt finalizate. Mai sus sunt cateva poze si aici gasiti galeria completa:


miercuri, 30 martie 2011

Becuri "destepte"

De obicei iluminatul unei case si achizitiile de sisteme de illuminat vin la finalul constructiei...si atunci nu prea raman multi bani in buget.
Dar lumina conteaza enorm...atat ca functionalitate cat si ca efect estetic. Iata ca cei de la solovyoudesign au gasit o modalitate prin care becurile pot deveni chiar ele un model de atractie si design - becurile "creier":


In Cluj ne plac produsele de iluminat de la Orion.

marți, 29 martie 2011

Familia va urmeaza in cariera?



Credeti ca la 3 ani a trecut de cursurile de excavatorist? Nu multi pot sa opereze pe un excavator JCB si cu atat mai putini la 3 ani :) .

luni, 28 martie 2011

De ce multumesc macelarii profesorilor universitari de la Constructii

Discutie intre doi macelari ramasi singuri in pravalie dupa plecarea unui batranel:
- In fiecare saptamana vine batranul asta ponosit si-i dai un pachet de carne, asa pe moaca. De ce ?
- Bai, omul asta mi-a facut numai bine, ii sunt obligat pana la moarte.
- De ce....???
- Mi-a fost profesor la Politehnica si daca n-avea el grija sa ma pice la examene, ajungeam dracu' vreun amarat de inginer constructor....

Esti inginer constructor si vrei sa ai de lucru? Incearca cea mai mare baza de date cu santiere din Romania si vei avea dublu sanse sa-ti cresti vanzarile. www.raportuldeinvestitii.ro

duminică, 27 martie 2011

Telegondola pentru constructori

In Elvetia se construieste o hidrocentrala sub pamant. Pentru asta este nevoie de realizarea unui tunel de cca 6km. Singura problema este ca antreprenorul are nevoie de camioane...si nu exista niciun drum practicabil pana in varful muntelui. Solutia?

Consortiul Groupement Marti Implenia (GMI) se ocupa de realizarea lucrarilor si a inceput lucrul in 2009 si estimeaza finalizarea acestui proiect in 2017.
Daca IBC Focus ar avea o filiala in Elvetia...v-am spune mai multe:)
In Romania...IBC Focus va prezinta profilele complete a peste 25000 santiere in lucru: www.raportuldeinvestitii.ro

Cand esti prea greu

Ce se intampla cand esti prea greu? (in constructii)
Mai jos cateva exemple de MEGA UPS :)






marți, 22 martie 2011

Bariere din beton

Aceste bariere sunt folosite pentru a proteja diverse obiective si cladiri. Ele pot opri autovehicule si chiar camioane de mare tonaj.Iata un exemplu cu un camion de 32 tone la viteza de 80 km/ora in mai putin de 1 metru:

Sute de cereri de oferte pentru beton disponibile exclusiv pe www.raportuldeinvestitii.ro

luni, 21 martie 2011

Gradinile din Marqueyssac


























































Castelul din Marqueyssac se intinde pe o suprafata de 5 km (cu tot cu alei) si se lauda si cu un Pavilion Belvedere (de unde, evident, poti admira privelistea vaii Dordogne), o capela si gradinile suspendate.

vineri, 18 martie 2011

Eficienta japoneza - drum reparat in 4 zile

La inceputul saptamanii am postat o imagine cu o sosea din Japonia distrusa de catre cutremur. Am revenit cu o versiune la zi cat si cu timpul efectiv scurs intre cele doua poze.















Ansamblul rezidential "Habitat 67"












































































Ansamblul rezidential "Habitat 67" poate fi vazut in Montreal si a fost proiectat de catre arhitectul Moshe Safdie. Acesta a avut in plan constructia unui ansamblu de locuinte care sa imbine varietatea si diversitatea caselor imprastiate cu densitatea unui ansamblu modern de locuinte.

Constructia poate fi vazuta si in videoclipul melodiei "In my secret life" a artistului Leonard Cohen. Inca nu s-au facut videoclipuri recunoscut pe plan international cu ansamblurile rezidentiale din Romania insa stadiul si informatii despre acestea se pot urmari pe www.raportuldeinvestitii.ro.

Sursa aici si aici.


miercuri, 16 martie 2011

Haine pentru case



Campania din 2007 a celor de la Publicis pentru Beretta propunea sisteme de incalzire. Acum ca iarna a trecut va aratam si noi campania cu "Winter Ready" impreuna cu proverbul romanesc "Omul intelept isi face iarna car si vara sanie". :)

Portrete din suruburi

Artistul Andrew Mayers foloseste cu precizie intre 7000 si 10000 de suruburi pentru fiecare portret. Dupa ce fiecare surub este pus la distanta perfecta le vopseste capetele pentru a realiza culorile portretului. Cateva lucrari le puteti admira mai jos:















marți, 15 martie 2011

Pod mobil din Bolivia


Versiuni de poduri gasiti si in www.raportuldeinvestitii.ro, totusi in variante mai trainice. :)

Casa perfecta

In Anglia s-a pus la vanzare o noua vila inedita. Ea costa 2 milioane lire. Ce o face foarte speciala?
Uita-te la gaura de langa patul matrimonial. Ce este?
Este calea distractiva si rapida spre piscina de la parter:)



Sursa:jackson-stops.co.uk

Casa din avion

Un cetatean a platit 2000 USD pentru a cumpara acest avion desmembrat, inca 4000 pentru a-l pozitiona pe terenul sau si alte 24.000 USD pentru amenazari. A rezultat o casa in valoare de 30.000 dolari. Iata mai jos cateva poze:)


Santiere... NU avioane...gasesti pe www.raportuldeinvestitii.ro

vineri, 11 martie 2011

Compactor cu aburi

Cum se compactau primele drumuri?

Cu compactoare propulsate de motoare pe aburi:) vezi mai jos

Un nou robot pentru demolari

Stanley Hydraulic Tools a lansat cel mai mic robot din bransa ce poate realiza demolari in spatii inguste. Mai jos un filmuletz:

miercuri, 9 martie 2011

Clanta pentru picior?

Imagineaza-ti scenariul cand te duci la o toaleta publica, faci ce faci, apoi te speli pe maini si dai sa iesi pe usa...dar te enerveaza al naibii ca tocmai te-ai spalat si acum trebuie sa pui mana pe acea clanta...care nu pare prea igienica.

Ei bine...acum este o solutie pentru frustrarea ta. Iata mai jos cum poti deschide usa cu piciorul...si astfel nu iti vei mai face griji pentru sanatatea ta.


Costa 50 USD si poate fi cumparata de aici.

Vrei sa dotezi toaletele noilor spatii publice, birouri, mari centre comerciale cu produsele tale? Fa o vizita pe www.raportuldeinvestitii.ro si vei putea sa-ti dublezi numarul de oferte pe care il faci lunar.

luni, 7 martie 2011

Conduci din vana ta

Cu totii ne-am aflat in situatia in care am fi dorit sa facem un dus rapid si sa trebuiasca sa fim in acelasi timp in alta parte. Ei bine...iata ca acum problema e partial rezolvata. Poti calatori in propria vana.
Automobilul de mai sus poate fi achizitionat de pe ebay, ofertand aici:

Casa zburatoare

Cei de la National Geografic au construit o noua casa...pentru a celebra noua serie TV "How Hard Can It Be?" Inspirata din desenul animat realizat de Pixar, UP, casa poate zvura in realitate...asa cu ajutorul celor 300 de baloane umplute cu heliu
Vrei sa-ti iei zborul? Decoleaza spre noi santiere direct de pe calculatorul tau, folosind cea mai mare baza de date cu santiere din Romania: www.raportuldeinvestitii.ro