joi, 28 iulie 2011

Ce fac arhitectii in padure?

Ce altceva l-ar putea inspira pe un arhitect decat natura, mustind de arome, culori, forme si senzatii. E adevarat ca piesajele urbane, fermecatoare de altfel, aduc explozii de adrenalina. Acestea nu sunt insa capabile sa inlocuiasaca cursul firesc al timpului, masurat in fosnetul frunzelor si triluri de pasari.




Plecand de la aceasta idee, arhitectii de la Selgas Cano si-au amplasat birourile in padure, nu departe de Madrid. S-a hotarat ca pentru o integrare armonioasa e nevoie de o structura lunguiata, “curgatoare”, pe jumatate ingropata in pamant (metoda traditionala optimizare termica).

Latura lunga a cladirii este realizata din plastic transparent care, pe langa lumina naturala daruieste angajatilor o priveliste colesitoare. La amenajarea interiorului s-au folosit nuante naturale de galben si verde, rescriindu-se simfonia cromatica a peisajului.

Dintre greutatile tehnice arhitectii mentioneaza instalarea retelelor de comunicatii, care in cele din urma au fost trasate sub pamant, asemeni sistemelor de incalzire si canalizare.



Apropo de arhitecti, IBC Focus a lansat un nou serviciu de emailing de promovare catre arhitecti si proiectanti. Apasa aici sau trimite un mail catre IBC Focus pentru a afla mai multe detalii.

Un turn solar înalt de 800 de metri va fi construit în Arizona

EnviroMission, o firmă australiană a demarat recent planurile de construcţie a unui turn solar ce va avea o înălţime de 800 de metri. Construcţia va fi realizată în statul american Arizona. Atunci când va fi terminat, întregul proiect ar trebui să genereze 200 de megawaţi de electricitate.

Pentru a vă face o idee legată de cât de grandioasă va fi construcţia, trebuie menţionat că cel mai înalt zgârie-nori din lume, Burj Khalifa din Dubai, este cu doar 28 de metri mai înalt decât turnul solar plănuit de cei de la EnviroMission.

EnviroMission estimeaza ca proiectul va costa 750 milioane dolari, iar când va fi terminat turnul, în 2015, acesta va furniza energie pentru 150.000 de case, continuând să facă acest lucru pe parcursul unei perioade de până la optzeci de ani.

În ciuda succesului pe care îl promit aceste construcţii, specialiştii ne anunţă că pentru a alimenta un oraş ca Los Angeles, cu 4 milioane de locuitori, ar fi nevoie de 12 astfel de turnuri.





Sursa

miercuri, 27 iulie 2011

Cum sa construiesti o insula pe un vapor

In curand, atunci cand vanzarile de ambarcatiuni de lux vor exploda, constructorii vor lucra la constructii pe vapoare. Iata un exemplu, care presupune construirea catorva cabanute de lemn, o piscina, o cascada si multe alte aranjamente de lux:





 Sursa:
Pentru constructii de la noi din tara, accesati cea mai mare baza de date cu santiere din Romania, oferita de IBC Focus

Cum sa construiesti o statie de calatori foarte atractiva pentru cei grabiti

In Olanda, pentru cei grabiti, s-a modernizat vechea statie de tren si acum poti sa parcurgi mai repede traseul tau. Iata si un filmulet:

marți, 26 iulie 2011

TOP 10 cele mai urate cladiri din lume

A fost lansata cea de a treia editie a TOP 10 cele mai urate cladiri din lume



TOP 10 a fost realizat de catre VirtualTourist.com si poate fi vizulizat in intregime aici.

luni, 25 iulie 2011

Consecintele unei canalizari prost facuta

Vestea buna e ca asta se intampla in Canada si nu in Romania.
Cautati sa executati lucrari de canalizare in Romania? www.raportuldeinvestitii.ro

De ce e importanta rezistenta la foc a cladirilor

Iata ce s-a intamplat saptamana trecuta in urma unui incendiu la un turn TV dintr-un orasel olandez:


Daca vrei sa afli ce nu iti spun producatorii de prefabricate despre rezistenta la incendiu a materialelor, poti afla in exclusivitate citind articolul: "8 lucruri pe care un furnizor de prefabricate nu ti le spune niciodata"

Cum sa-ti racesti aerul din masina in cateva secunde

Sa zicem ca masina ta a stat in soare si acum vrei sa te pornesti. O solutie este sa pornesti aerul conditionat...dar tot va dura pana se racoreste. O solutie mai buna este urmatoarea: deschizi la maxim geamul soferului iar din partea opusa deschide si inchide usa de 5 ori sau mai mult. Rezultatul poate fi extrem de surprinzator: chiar si 8 grade celsius mai racoare penttru tine:


Ce legatura are asta cu constructiile?
Acest post este dedicat tuturor oamenilor de vanzari care cauta santiere si nu au acces la www.raportuldeinvestitii.ro Cei abonati primesc sute de santiere cu date de contact verificate si isi reduc semnificativ timpul de prospectare.

Bijuterii facute din beton

Bijuteriile sunt comercializate de catre Konzuk Shop aici si au preturi ce variaza intre 150 si 1200 de dolari. Bijuteriile sunt realizate din beton cu otel inoxidabil taiate cu laserul.










Si daca tot vorbim de beton puteti sa cititi si 8 lucruri pe care furnizorul de prefabricate din beton nu ti le spune niciodata in singura revista digitala dedicata constructiilor industriale - InfoHALE.

vineri, 22 iulie 2011

Cum sa-ti construiesti casa din sticle

Incursiune intr-o casa japoneza extrem de ingusta


Esti "ingustat" cu noile santiere din Romania? Incearca www.raportuldeinvestitii.ro - cea mai MARE lista cu santiere private din tara.

Banc

Lucrand la o cladire, un muncitor constructor a cazut de la etajul 15 si a murit. A ajuns la portile Raiului, unde a fost intampinat de Sf. Petru, care i-a spus:

- Imi pare rau, fiule, dar trebuie sa mergi in iad.

Munictorul s-a supus – doar nu avea de ales – si a pornit inspre iad. Cand a ajuns acolo, diavolul i-a aruncat o privire si i-a spus:

- Ah, Un nou sclav! Te vom arde si te vom arunca in gropile mistuitoare.

Muncitorul i-as raspuns:

- Peretele acela ar avea nevoie de putina reparatie. L-as putea peteci mai intai si dupa aceea ma puteti arunca in groapa.

S-a pus el asadar pe treaba si a reparat peretele. Satana l-a intrebat intrigat:

- Si ce altceva mai poti face?

Muncitorul constructor s-a pus din nou pe treaba si a adus multe imbunatatiri. De fapt, cand a terminat ce avea de facut, iadul era un paradis. Era dotat cu aer conditionat, piscine, balcoane, tot ce-ti puteai dori. Dupa cateva zile, Satana a primit un telefon de la Dumnezeu:

- Cred ca s-a produs o incurcatura. Muncitorul acela trebuia sa vina in Rai.

- S-o crezi tu, i-a raspuns diavolul. Ne-a construit multe lucruri utile. Il pastram.

- Serios? Atunci ne vedem la tribunal. Te dam in judecata pentru sufletul acestui om si pentru despagubiri.

Satana a ras cu pofta si i-a spus:

- Ei nu mai spune! Si de unde o sa faci rost de un avocat?

Ce-si mai pun oamenii pe acoperis

In Manhatan, pe acoperisul unei cladiri exista un misterios avion:


Care este istoria acestuia puteti citi aici:

luni, 18 iulie 2011

Copilul tau se poate transforma intr-un excavator

Pe bune...cu doar 17 USD poti sa cumperi copilului tau niste jucarii care il pot transforma intr-un excavator. Este un cadou inedit pentru copiii constructorilor si poate fi achizitionat de aici:Vrei sa vizitezi santierele din tara in timp ce tu esti la plaja si te relaxezi?
Acum cu www.promosantier.ro ai la dispozitie un agent care viziteaza santierele din tara, iti transmite rapoarte detaliate de activitate si poate chiar sa-ti genereze cereri de oferta. Profita acum de cea mai inovativa metoda de a creste vanzarile tale: www.promosantier.ro

Casa de vis a oricarui skater

Imagineaza-ti o casa in care te poti da linistit cu skateboard-ul. Ei bine...nici macar nu mai trebuie sa-ti maginezi. Priveste mai jos:

etnies PAS House for Public Domaine La Gaite Lyrique from etnies on Vimeo.

vineri, 15 iulie 2011

Cafeneaua din container



Vrei cafea pe santierele tale? Uite aici o idee:

Multumim Mihai pentru sursa:

Ai cafea dar nu cunosti unde sunt cele mai multe santiere in lucru din tara? Vezi www.raportuldeinvestitii.ro

Cum sa marchezi intersectia

Inspirati de un vidoclip postat acum cateva zile un grup intitulat IEPE in Rosenthaler Platz din Berlin au arunca intr-o intersectie peste 500 de litri de vopse pe baza de apa (care iese la prima spalare).

Iata mai jos ce a iesit



marți, 12 iulie 2011

Munca in echipa


Cereri pentru schele doar pe www.raportuldeinvestitii.ro

Casa din "Up" a fost recreata in realitate

Sau ar trebui sa spunem ca a aterizat dupa aventurile din desenele animate a celor de la Pixar. Casa a fost recreata in totalitate, inclusiv chiar si interiorul dupa modelul din desene animate si va fi folosita pentru promovarea unui eveniment local din Herriman (Parada caselor). Casa este pusa si spre vanzare la un pret de 399.000 de dolari si are o suprafata construita de 260mp.

Case si vile in constructie se gasesc si in cea mai mare baza de date cu santiere si proiecte de constructii www.raportuldeinvestitii.ro, baza de date care a depasit numarul de 30000.






Alt articol din aceeasi categorie: Casa zburatoare

miercuri, 6 iulie 2011

Cum sa-ti vopsesti piscina

Aduni o gasca de skateri si le dai cateva spray-iuri cu vopsea...si apoi le lasi libertate de miscare:)

Poduri cu ridicare rapida din Olanda

Datorita traficului ridicat atat pe apa cat si pe sosea, majoritatea podurilor din Olanda au fost prevazute sa se poata ridica si sa revina la loc intr-un timp cat mai scurt pentru a nu incurca nici una din cele doua modalitati de trafic (naval sau rutier). Solutia a fost gasita in podurile cu coada sau cu un singur picior pe care se rabateaza podul in sine. Solutiile din punctul de vedere al arhitecturii se pot vedea mai jos.








Sursa

marți, 5 iulie 2011

Case inguste cu un design modern

Prima casa prezentata este mai ingusta datorita designului si nu din cauza spatiului unde a fost construita. Arhitectul suedez Torsten OttesjĂś a vrut sa aduca un tribut culturii din Scandinavia si implicit formei pestelui (ingusta si cu solzi). Astfel a creat aceasta cladire cu o camera curba cu iluminare naturala si care este facuta aproape in totalitate din lemn local.








Cea de-a doua casa a fost mai mult impusa din cauza terenului disponibil care era foarte ingust si lung. Proiectul apartine arhitectului japonez Tekuto care a venit cu o solutie ingenioasa la aceasta problema. Spatiile de locuit sunt la subsol iar partea de deasupra pamantului este folosita doar pentru acoperit si iluminare naturala. Cladirea este facuta dintr-o structura foarte usoara care se termina in partea din spate doar in spatiul pentru o scara.