vineri, 14 iulie 2017

Cum arata casele construite pe cea mai abrupta strada din lume?


Strada Baldwin din Dunedin, Noua Zeelanda, figureaza in Cartea recordurilor drept cea mai abrupta strada din lume. Cu o inclinatie de 35%, strada nu poate fi parcursa in totalitate cu masina, iar pentru fiecare 2.86 de metri parcursi la pas, altitudinea se schimba cu 1 metru.




Intinsa pe o lungime de 350 de metri, strada este facuta din ciment pentru o intretinere mai usoara. Din cauza inclinatiei, asfaltul ar avea de suferit si ar "curge" la vale intr-o zi cu temperaturi ridicate.

Inclinatia se reflecta si in forma caselor de aici, acestea fiind asimetrice, fapt care, la urcarea strazii creeaza o iluzie optica puternica: iti dau impresia ca nu sunt drepte si ca se scufunda in pamant.



Surse articol: wikipedia si twentywowords.com

Un comentariu:

Anonim spunea...

Si noi locuim pe o strada in Cluj unde este foarte abrupt. Acum doi ani ne-am construit o casa dupa un proiecte cumparat de pe acest site http://proiecte-case-design.ro/. A fost o provocare sa se faca o constructie pe o panta, dar pana la urma s-a rezolvat cu bine. Oricum, am avut si o echipa de constructori foarte buna... Si asta conteaza mult atunci cand construiesti. Multumesc